İçeriğe geç

Tarlaya Nohut Hangi Aylarda Ekilir

Tarlaya nohut ne zaman ekilir?

Nohut ekimi şubat ortası ile nisan ortası arasında yapılmalıdır. Ilıman iklimlerde şubat ayında ekim yapılarak daha yüksek verim alınabileceği belirtilmektedir.

1 dönüm tarlaya ne kadar nohut ekilir?

Mibzerle ekimde dekara ortalama 15-18 kilogram tohum ekilirken, mibzerle ekimde dekara ortalama 10-12 kilogram tohum ekilmektedir.

Bahçeye nohut ekimi nasıl yapılır?

Ekim: Ekim genellikle Nisan ve Mayıs aylarında yapılır, ancak ekim zamanı bölgeye ve iklim koşullarına bağlıdır. Sıralara ekim yapılır. Ekim 5-8 cm derinliğe ve 20-30 cm mesafeye yapılır. Sıralar arası genişlik yaklaşık 60-70 cm olmalıdır.

Nohut hangi gübreyi sever?

Nohut yetiştiriciliğinde hangi gübre kullanılır? Nohut yetiştiriciliğinde temel gübre olarak DAP gübresi veya 3-15 gübresi kullanılabilmesine rağmen DAP gübresi tercih edilir. Ülkemizde temel gübrelemede nohut yetiştiriciliğinde dekara 5-10 kg gübre kullanılmaktadır.

Üst üste nohut ekilir mi?

Aynı zamanda toprağın kireçli veya tuzlu olması durumunda ekim nöbetinde özel bir yer tutar. Nohutlar üst üste ekilmemelidir.

Nohut ekimi su ister mi?

Bu amaçla dekara 15 kg 18-46-0 gübresi, diğer adıyla diamonyum fosfat gübresi uygulanabilir. Sulama: Nohut yarı kurak ve kurak bölgelere adapte olmuş derin köklü bir bitki olduğundan kuraklığa dayanıklıdır, bu nedenle sulamaya gerek yoktur.

1 kilo nohut kaç kilo nohut verir?

Verim: Tescil denemelerinde ortalama verim 161,7 kg/gün olup, en yüksek verim 281,1 kg/gündür.

En iyi nohut tohumu hangisi?

Türkiye’de yetiştirilen Ram nohutları en iyi nohut çeşitlerinden biridir. Ram nohutunun protein değeri de oldukça yüksektir. Protein açısından zengin nohutları tercih etmek istiyorsanız bu nohut çeşidini tercih edebilirsiniz. Duru Koçbaşı nohutu mükemmel tadıyla kalitesini ortaya koyar.

Nohut ekerken hangi ilaçlar kullanılır?

Bitkinin büyüme döneminde yeşil aksamlarına mankozeb, maneb ve klorotalonil (Bravo ultrex, Bravo 500, Bravo ZN, Daconil (100 litre suya 200 gr) veya azoksistrobin (Quadris) içeren ilaçlarla ilaçlama yapılmalıdır.

Nohut ekerken nelere dikkat edilmeli?

Nohut tohumları genellikle sıcak bölgeleri sever. Çok kuru bölgelerde yetişmeyi tercih etmezler. Tohumların çimlenebilmesi için sıcaklığın 15 ila 30 °C arasında olması gerekir. Hangi çimlenme sıcaklığının en iyi olduğu sorusunun cevabı 20 °C olarak verilebilir.

Nohut tarlası sulanır mı?

Nohut suya ihtiyaç duymayan bir bitkidir ancak çiçeklenme ve bakla oluşumu döneminde sulama yapıldığında verimi önemli ölçüde artırabilir.

Nohut ekimi para kazandırır mı?

Sertifikalı tohum desteğiyle dekar alanda ortalama 300 kilogram verim elde eden üretici dekar başına yaklaşık 180 lira destek alıyor. Bütün bunlar bir araya gelince nohut yetiştiriciliği çok karlı hale geldi.” 16 Ağustos 2018

Nohut topraktan kaç günde çıkar?

Büyüme mevsimi 60-90 gündür. Nohutların toprakta çimlenebilmesi için toprak sıcaklığının +3 °C’den fazla olması gerekir. Nohutların optimum çimlenmesi için ortalama 15 °C’lik bir sıcaklık gerekir. 26 °C’nin üzerindeki sıcaklıklar çimlenmeyi olumsuz etkiler.

Kışın nohut ekilir mi?

Nohut, tahıllardan sonra ilimizde en çok üretilen ikinci yenilebilir baklagildir. Şehrimizde nohut yetiştiriciliği yaz aylarında yapılmaktadır. Şehrimizde kış aylarının soğuk olması nedeniyle nohut yetiştiriciliğinde kış ekimi yapılmamaktadır.

1 kilo nohut kaç TL?

En çok karşılaştırılan Rice Ram Nohut 1kg Rice Ram Nohut 1kg Agriculture Credit Union Ram Nohut 1kg Fiyat109,95 TL 10 Satıcı57,29 TL 8 SatıcıPopülerlik1. Popüler Nohut2. Popüler NohutOrtalama Puan1 İncelemeBirim Fiyat109,95 TL/kg57,29 TL/kg5 satır daha

Nohut tarlası sulanır mı?

Nohut suya ihtiyaç duymayan bir bitkidir ancak çiçeklenme ve bakla oluşumu döneminde sulama yapıldığında verimi önemli ölçüde artırabilir.

Nohut ekimi nasıl olmalı?

Yağışlara göre kurak bölgelerimizde yetiştirilir. Ani soğuklara karşı hassas olsa da sıfırın altında 10 dereceye kadar dayanabilir. Drenajlı ve çok ağır olmayan killi topraklar veya siyah ve kırmızı topraklar nohut yetiştirmek için uygundur. Sivri uçlu bir pullukla 15-20 cm derinliğe kadar sürülür.

Toprakta nohut kaç günde çimlenir?

Ekim 15 Mart ile 30 Nisan arasında yapılmalıdır. Nohut tohumları kaç günde çimlenir? Her tohumun belirli bir çimlenme süresi vardır. Nohut tohumları için bu süre 60 ile 90 gün arasında değişir.

Kışın nohut ekilir mi?

Nohut, tahıllardan sonra ilimizde en çok üretilen ikinci yenilebilir baklagildir. Şehrimizde nohut yetiştiriciliği yaz aylarında yapılmaktadır. Şehrimizde kış aylarının soğuk olması nedeniyle nohut yetiştiriciliğinde kış ekimi yapılmamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir